2024 Ramazan Ayı Ne Zaman Başlıyor? Kutlu Aya Hazır Mıyız?

2024 Ramazan ayını karşılamamıza az bir zaman kaldı. Tüm İslâm âleminin göz bebeği olan, on bir ayın sultanı olarak kıymetlendirdiğimiz Ramazan ayı yaklaşırken herkeste tatlı bir telaş... Ramazan’ın ilk günü olan 11 Mart tarihine az bir zaman kala hepimiz şu soruyu soruyoruz: Ramazan’a hazır mıyız?

2024 Ramazan Ayına Başlangıç: Vira Bismillah!

2024-ramazan-ayi-ev-dekorasyonu

2024 Ramazan ayına yaklaşırken her Ramazan’da olduğu gibi hepimizde aynı terennüm: Nerede O Eski Ramazanlar? Acaba gerçekten eskiden mi Ramazanlar daha güzeldi yoksa o zamanlarımızın saflığı mı her şeyi daha güzel kılıyordu? Ramazan’ın birleştirici ve huzurlu atmosferinin tıpkı çocukluğumuzdaki gibi bizi sarıp sarmalaması duasıyla yeni bir Ramazan başlangıcı için Bismillah…

2024 Ramazan Ayı İçin Ne Gibi Hazırlıklar Yapılır?

2024 Ramazan ayı yaklaşırken bu ayın heyecanı hepimizi şimdiden sardı. Evlerimizde Ramazan’ı karşılamaya yönelik hazırlıklar devam ederken biz de Islamic Wall Art ailesi olarak bu aya özel tasarımlarımızla Ramazan’ın hakkını verebilmeyi ve sizlere daha hatırda kalası bir Ramazan yaşatabilmeyi arzuluyoruz.

Pekâlâ, Ramazan ayını karşılarken ne gibi hazırlıklar yapabiliriz?

2024 Ramazan Ayına Manevi Açıdan Hazırlanmak

2024-ramazan-ayi-manevi-hazirlik

2024 Ramazan ayının hakkını verebilmek, bereket ve bolluğundan istifade edebilmek, bu kutsal zaman dilimini bizi cennete ulaştıracak bir vesile kılabilmek her Müslümanın isteğidir. Ramazan ayı içerisinde Kur’an-ı Kerim’in nazil olduğu, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini bulundurmasıyla da ayrıca kıymetlidir. Biz de bu ayı Kur’an eksenli yaşamak adına hatim planlaması yapabilir ve onun manasına odaklanabiliriz.

Şüphesiz ki Ramazan denilince akla gelen ilk ibadet oruçtur. Uzun süreli açlığı ihtiva eden orucu daha rahat ve sağlıklı tutabilmek ve onun manasını idrak edebilmek adına Peygamberimizin oruçla ilgili sünnetlerini araştırıp minvalde sahur ve iftar beslenme hazırlıkları yapabiliriz.

Ramazan’a manevi anlamda temiz girmek için tövbe ve istiğfar kurnalarında yıkanmak bizi diri ve pak hâle bürüyecektir. Günahlardan arınarak gireceğimiz Ramazanımız muhakkak ki daha feyiz ve bereketli olacaktır.

2024 Ramazan’a Girerken Ev Temizliği ve Düzeni Nasıl Olmalı?

ramazan-2024-ne-zaman-nasil-hazirlik-yapilmali

2024 Ramazan ayının uhrevi iklimine girmeden önce maddi ve manevi anlamda temizlenmek hem kendimizi hem de yaşadığımız ortamı bu doğrultuda hazırlamak bu mübarek ayın her anından istifade etmemizi daha kolay hâle getirecektir. Dinimizin temizliğe verdiği önemin yanı sıra Ramazan’da ibadetlerimizin artması ve bolca misafir ağırlamamız evlerimizin temizlik ve düzenine karşı bizleri daha hassas kılmaktadır.

Bizim için eşya sadece satılan veya satın alınan bir meta değildir. Bizim için eşya, âlemleri var eden Rabbimiz ’in sıfat ve isimlerinin tecelli ettiği aynalardır. O’nun sıfat ve isimlerini bize hatırlatan ve her an onu görmemizi sağlayan tablo ve dekorlar Ramazan iklimini evlerimizde soluklamamız için güzel bir tercih olacaktır.

2024 Ramazan’da Kalabalık Sofralara Hazır Mıyız? 

2024-ramazan-ayi-iftar-sofralari-metal-pecete-susu-bismillah

2024 Ramazan ayı tüm İslâm âlemi için özel bir zaman diliminin olmasının yanı sıra bizim kültürümüzde de kendine has ritüel ve alışkanlıkları beraberinde getiriyor. Oruç ibadetinin farz kılındığı bu ayda iftar ve sahurların anlamı birlik ruhunun oluşturduğu kalabalık sofralarla daha anlamlı hâle geliyor. Şüphesiz ki iftar ve sahur sofraları için yapacağımız alışveriş listeleri ve ön hazırlıklar Ramazan ayını daha telaşsız geçirmemizi sağlayacaktır.

2024 Ramazan Ayını Kazanma Sırrı: Zekât

Ramazan ayı, değişen dünya içerisinde kadim kalan değerleri hatırlatması bakımından sadece İslâm âleminin değil tüm dünyanın ab-ı hayatıdır. Yardımlaşmanın, bireysellikten toplumsallığa ulaşmanın, hayra çağırmanın, empati kurmanın ve Allah’a yaklaşmanın hızlı ve kutsal yolu… 

Zekât ve fitre ibadeti muhakkak ki Ramazan denilince akla gelen önemli ibadetlerdendir. Bu ibadetler ile kendi sevap hanemizi doldurarak kurtuluşumuzu sağladığımız gibi ihtiyacı olan kardeşlerimizi gözeterek onların da sıkıntılarını bir nebze giderebiliriz. Paylaşarak ve yardımlaşarak İslâm ruhunu yansıtan bir Ramazan yaşayabiliriz.

Zekât ve fitrenin önemini aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

  • Zengin ile fakir arasındaki gelir dengesizliğini azaltmaya yardımcı olur
  • Toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlar
  • Kişilerin malından ve parasından vererek nefsi ile mücadele etmesini sağlayarak onlara arınma fırsatı sunar
  • Yoksulların bayrama mutlu girmesine vesile olur
  • Bireyleri iyi bir insan olma yoluna sevk eder

Zekât ve fitrelerimizi önceden hazırlamak Ramazan iklimini daha o gelmeden soluklamaya başlamamız için çok güzel bir vesile olacaktır.

2024 Ramazan’ı Nasıl Takip Edebiliriz?

2024-ramazan-ayi-ramazan-takvimi

Çocukluğumda Ramazan’ın yaklaştığını evimize gelen imsakiyelerden anlardım. Evin en görülesi duvarına asılan imsakiye büyüklerimiz için bir rehber bizler içinse bu kutlu zaman diliminin kaçıncı gününde olduğumuzu gösteren bir kılavuz olurdu. 

Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu ateşten kurtuluş olan Ramazan ayına özel üretilen, zarif ve şık tasarımıyla estetik görünüm sunan masa üstü takvimimiz geçmişin modern bir yansıması olarak hem güzel bir geleneği yaşamamıza hem de bu mübarek zaman dilimini idrak etmemize hoş bir vesile olabilir.

2024 Ramazan’ı En Kıymetlilerimiz İçin Nasıl Karşılayabiliriz?

2024-ramazan-ayi-cocuklar-icin-ramazan-kesesi

2024 Ramazan ayı yaklaşırken hepimizin kıymetlileri olan evlatlarımıza hem Ramazan ruhunu hissettirebilir hem de onlara bu vasıta ile doğru ve güzel davranışlar kazandırabiliriz. Ramazan ayının çocuklar üzerindeki etkisini yalnızca inanç boyutuyla düşünmemek gerekir. Bu ayın çocuklar üzerindeki kuvvetli tesirini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • İftar ve sahur sofralarıyla aile içi etkileşim ve iletişimini arttırır
  • Birlikte yapılan ibadetler ile beraberlik duygusunu geliştirir
  • Oruç ile irade göstermeyi, empati kurmayı ve sabırlı olmayı öğrenir
  • Elindeki nimetlerin farkında olup şükrederek daha mutlu olmasını sağlar
  • Sadaka ile yardımlaşma ve paylaşmayı öğrenmenin yanı sıra sosyal dayanışmanın önemini kavrar
  • Bulunduğu toplumla bağ kurarak aidiyet duygusu gelişir

Çocuklar için tasarladığımız Ramazan Kesesi ile onlara hem güzel hasletler kazandırmayı hem de unutamayacakları bir Ramazan yaşatmayı arzuluyoruz. Ramazan’ın her gününe ayrılan keseler, çocukların Ramazan görevlerini tamamladıkça ailelerinin onlar için sürpriz hediyeler koymasıyla dolup taşacak! 2024 Ramazan ayı hem eğlenerek hem de öğrenerek geçirdikleri, güzellikle ve tatlı bir tebessümle andıkları bir ay olacak!

2024 Ramazan’a Merhaba Derken…

ramazan-2024-bundle-set-avantajli-indirimli-paket

2024 Ramazan ayı 11 Mart tarihinde ilk sahur ve ilk iftarla başlıyor. Bizler bu mübarek ayı hakkını vererek yaşamak için tatlı bir telaş ve samimi bir yönelişle hem maddi hem de manevi hazırlıklarımızı yapmaya başladık. Kendimiz, neslimiz ve İslâm âlemi hatta tüm insanlık için hayırlar getirmesi dileğiyle bereketli bir Ramazan dileriz.


Yorum yap

Yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.