Besmele-i Şerif: Hayra Açılan Her Kapının Anahtarı…

metal-besmele-yatay-tablo

Besmele-i şerif, her işimizi Yüce Rabbimize bağladığımız halis niyetimizdir. Yapılan işin, çıkılan yolun, ağzımıza götürdüğümüz lokmanın asıl sahibini bilmek; bilmek ve kulluk şuuruna erişmektir.

Besmele  Arapça Yazılışı:

  • بسم الله الرحمن الرحيم

Besmele-i Şerif Okunuşu:

  • Bismillahirrahmanirrahim şeklindedir.

Rahman ve Rahim Allah’ın adıyla anlamına gelen besmele bizim için günlük bir zikrin ötesindedir. Allah’ın sınırsız ve kuşatıcı rahmetini, sonsuz merhametiyle ihsanını üzerimizde hissetmemizi sağlar. Böylece başladığımız her iş kolay hale gelir ve bereketlenir.

Besmele sıradan görünen bir başlangıca dahi manevi bir derinlik katarak her an Allah’ı anmamızı, her işte Allah’ın hikmetini görmemizi sağlar. Bizleri tefekkür ufkuna eriştirir.

Besmele her hayrın başıdır. Yapılan her güzel işe onunla başlarız. Sıradan işlerimizi de besmeleyle hayırlı hale getiririz. Kendimizin yaptığını düşündüğümüz işi asıl yapanın ve  yaptıranın Yüce Rabbimiz olduğunu biliriz. Besmele ile O’na dayanır ve güveniriz. Bu sayede kaygı ve vesveseden uzaklaşırız.

Islamic Wall Art ailesi olarak ürünlerimizi tasarlarken evlerinize estetik bir güzellik katmaktan ziyade her an Allah’ın varlığını, bereketini ve korumasını üzerinizde hissetmenizi istiyoruz.

Besmele yazılı tablolarımız ile her işe O’nun adıyla başlamanızı ve tüm kapıları hayırla açmanızı arzuluyoruz.

Besmele-i Şerif’in Kur’an ve Sünnetteki Yeri

tugra-desenli-besmele-bismillahirrahmanirrahim-metal-tablo

Besmele-i şerifi bir manevi sığınak olarak kabul edebiliriz. Günlük hayatımızda da sıklıkla zikrettiğimiz besmeleyi kimi zaman Bismillah şeklinde kısaltarak ifade ederiz. Bismillah, Allah’ın adıyla anlamına gelmektedir.

Besmelenin yazılı ve sözlü olarak hayatımızda bu kadar geniş yere sahip olmasının sebeplerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Besmele Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’de Tevbe Suresi hariç tüm surelerin başında bulunmakta ve Neml Suresi’nin 30. ayetinde yer almaktadır.
  • Kur’an, Fatiha Suresi ile başlar ve bu sure Bismillahirrahmanirrahim ile açılır.
  • Peygamber Efendimiz “Yüce Allah’ı anarak başlanmayan her söz veya iş bereketsizdir” (İbn-i Hanbel, II, 360) hadis-i şerifi ile besmelenin önemini belirtmiştir.
  • Hz. Aişe annemizden rivayet edildiğine göre Peygamber Efendimiz “Biriniz yemek yiyeceği zaman ‘Bismillah’ desin. Şayet yemeğin başında besmele çekmeyi unutursa ‘Bismillahi fi evvelihi ve ahirihi’ yani ‘Başında da sonunda da Allah’ın adıyla’ desin.” buyurmuştur. (Tirmizi, Et’ıme)
  • Allah Resulü’nün hayatında besmele son derece geniş ve önemli bir yere sahipti. Evden çıkarken, mescide girer ve ayrılırken, abdest alırken, bineğine binerken besmele çekerdi. Onun sünnetine sarılmak için bizlerin de hayatında besmele kıymetli bir yere sahiptir.
  • Eti helal olan hayvanların kesiminden önce besmele çekmek farzdır. (En’am-6/121)

Besmele-i Şerif’in Bize Bakan Yönü

baslarken-bismillah-sonunda-elhamdulillah-islami-duvar-tablosu

Besmele-i şerif İslam’la şereflenmemizden bu yana kültür ve medeniyetimizde müstesna bir yere sahip olmuştur.

  • Soframızda ellerimiz nimete besmele ile uzanır, o yemekler besmelenin bereketiyle çoğalır.
  • Güne başlangıcımız, eşikten atılan ilk adımımız ve hanemize dönüşümüzün şükrüdür.
  • İbadetlerimizin sahibine teslim edilmesinin niyetidir.
  • Zorluklarla mücadelede dayanak noktamız, işlerimizi kolaylaştıranımızdır.
  • Güzel işleri daha da güzelleştirip nefisleri uzaklaştırandır.
  • Yolculuğa güvenle çıkışımız, sağ salim geriye dönüşümüzdür.
  • Hayırlı bir nesil yetiştirmek için evlat sahibi olmaya edilen niyettir.
  • Hatiplerin ilk sözü, şairlerin ilk dizesi, yazarların ilk cümlesidir.
  • Hattatların en eşsiz eseridir.
  • Bismillah her hayrın başıdır. Tüm hayırlı kapıların anahtarıdır.

Besmele-i Şerif Kulluğun Bilincine Ermektir

Besmele-i şerif bir işe sadece Allah adına, Allah’ın rızasını kazanmak ümidiyle, Allah’ın vereceği izin ile, Allah’ın Rahman ve Rahim isimlerine sığınarak başlamak demektir.

Besmelede Yüce Rabbimizin 99 esmasından “Rahman” ve “Rahim” isimlerinin yer almasının hikmetini de düşünmek gerekir. Bu isimleri zikretmekle Allah’ın rahmeti, merhameti, esirgemesine olan ihtiyacımızı anlar ve bu temennilerle adımımızı atarız. Bunu sadece dünya hayatımız için değil sonsuz yurdumuz olan ahiretimiz için de isteriz.

Besmele ile yapmak istediğimiz hayırlı işlere gücümüzün yetebilmesi için gereken kuvveti her şeye gücü yeten Rabbimizden isteriz. Bir işi hayırla tamamlamak için O’na dayanmanın güvenini hissederiz. Her an, her fiilde Allah’ın yardımına muhtaç olduğumuzu ve kulluğumuzu idrak ederiz.

Bazen derin anlamlar düşünmeden söylesek bile, besmele güzel bir alışkanlık halini almasıyla da çok önemlidir. Acziyetimizin farkına vararak kulluk bilinciyle söylediğimizde ise hayatımıza lezzet ve bereket katan bir vasıta olur.

Besmele-i Şerif Tablolar ile Hayatınızı Güzelleştirin!

besmele-temperli-cam-islami-tablo

Besmele-i şerif yazılı tablolarımız ve duvar dekorlarımız ile ev ve iş yerlerinize manevi bir derinlik ve bereket katmak niyetindeyiz. Bu niyetle Bismillah diyerek çıktığımız bu yolda ürünlerimizi tasarlarken Allah’ı hatırlatmak ve her şeyi bu vesileyle güzelleştirmek istiyoruz.

Besmele tablolarımızın kaliteli ve yüksek estetik değere sahip olmasına dikkat ediyoruz. Besmelenin manevi güzelliğinin tablolarımızın görünüşüne de yansıması için çalışıyoruz. Ürünlerimiz ile ev ve iş yeri dekorasyonunuz için kullanım avantajları sunuyoruz. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Metal, akrilik ve cam olarak ürettiğimiz tablolarımız ile eviniz ve iş yerinizin dekoruyla rahatça uyum sağlayabilirsiniz.
  • Hem yatay hem dikey şekilde farklı boyutlarda ürettiğimiz besmele metal tablolarımız arasından tüm şekil ve ebattaki duvarlarınız için kolayca seçim yapabilirsiniz.
  • Hem Latin hem de Arap harfleriyle tasarladığımız ürünlerimiz ile dilediğiniz tercihte bulunabilirsiniz.
  • Hat sanatının eşsiz güzelliği ve kufi yazının özgünlüğü içinden kendinize daha yakın olan tarzı seçebilirsiniz.
  • Besmele yazılı metal anahtarlık islami duvar dekoruyla estetik ve işlevsel bir kullanım elde edebilirsiniz.
  • Besmele yazılı peçete süsleri ile şık bir sunumla birlikte sofralarınızı bereketlendirebilirsiniz.
  • Kaliteli malzeme ve hassas işçiliğe sahip olan ürünlerimizi uzun yıllar kullanabilirsiniz.

Günümüzün her anına dahil etmemiz gereken besmeleyi sürekli hatırlamak, evinizde bulundurup, sevdiklerinize hatırlatmak için Islamic Wall Art kalitesiyle üretilen tablolarımızı anlamlı bir hediye seçeneği olarak da düşünebilirsiniz.

Besmele tablolarımız ile tüm hayır kapılarını açmanız ve yöneldiğiniz her kapının hayra açılması dileğiyle…


Yorum yap

Yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.