Dekoratif İslami Ahşap Tablo Çeşitleri

Dekoratif İslami Ahşap Tablo Çeşitleri  Fiyat ve Yorumları  

Her evin kendine özgü dekorasyonu vardır. Kişisel tercihler doğrultusunda dekore edilen evler, evdeki bireylerin düşünce ve inanç yapısını da yansıtan tasarımları içerir. Doğal malzeme sevenler ve evlerinde sadelik tercih edenlerin seçimi olan İslami ahşap tablo modelleri, aynı zamanda İslami bir yaşam stilini de simgeler.  Ahşabın doğallığı ve hat sanatının buluştuğu İslami ahşap tablo modelleri hakkında merak ettikleriniz yazının devamında. 

 

İslami Ahşap Tablo Modelleri Nelerdir?

Evlerinde ahşap detaylar görmek isteyen ve doğal malzemeler ile dekoratif görünümler elde edenlerin tercih ettiği bir ürün olan İslami ahşap tablo modelleri, duvarları süslemekten öte inanılan değerleri de yansıtan, Allah’ı hatırlatan yazılar ve sözler içerir. Bu tablolar daha çok hat yazısı, kaligrafi gibi sanatsal bir tarzda üretilir.

İslami ahşap tablo modelleri MDF malzemeden yeterli kalınlıkta üretilir. Ahşap malzeme, kesilmeye uygun ağaçlardan elde edilir. Ahşap şekillendirilerek ya da lazer kesim uygulanarak, hat sanatı ve hat sanatının bir çeşidi olan kufi yazılar uygulanabilir. Dini ahşap tablo üzerine akrilik boya ile renklendirme yapılması da çeşitliliği artırırken ev dekorasyonuna uyum sağlayan tablolar elde edilir.

İslami ahşap tablo modelleri şu başlıklarda incelenebilir: islamicwallart.com.tr/collections/ahsap

 

Hat Yazılı İslami Ahşap Tablo Modelleri

Her sanat dalında olduğu gibi hat sanatında da hattatlar yaptıkları eserler ile bir iz bırakmak istemişlerdir. Kuran harfleri ile güzel yazı yazma sanatı olan hat yazısı günümüzde evlerin en güzel köşelerinde duvar sanatı olarak yer almaktadır. Çeşitli türlerde yazılabilen hat yazıları ahşap üzerine uygulandığında da gösterişli ve şık tasarımlara sahip tablolara dönüşür.

Ahşabın kolay şekillenebilir bir materyal olması hat sanatının icra edilebildiği bir ürün olmasını sağlamıştır. Besmele, Kelime-i Tevhid, Maşallah yanı sıra Kuran’dan ayetler, esmalar, Allah lafzı ve Nebi ismi, ahşap üzerine veya ahşabın şekil alması ile yazılır. Böylece evlerin ve duvarların en güzel bölümlerini maddi ve manevi olarak güzelleştirir.

İslami ahşap tablo tek parça olarak duvara asılabildiği gibi birden fazla parçadan da oluşabilir. Çeşitli duaların bir arada bulunduğu kombinler de duvar sanatı için alternatif bir dekorasyon tercihi olabilir. 

Kufi Yazılı İslami Ahşap Tablo Çeşitleri

Kufi yazılı İslami ahşap tablolar da evlerde sıkça bulunan bir modeldir. Kufi yazının geometrik formu ahşap ile uyum sağlayarak duvarları süslemenin yanında evin havasını da değiştiren tasarımlar sunar. Kufi yazı ile Kuran’dan ayetler, okunduğunda koruduğuna veya bereket getirdiğine inanılan sureler, Esmaü’l Hüsna, Besmele, ya da tercih edilen dualar kufi sanatı ile ahşap üzerine yazılır. Kufi yazının ahşap üzerine lazer kesim ile uygulanmasıyla da İslami ahşap tablo elde edilebilir.

Kufi yazılı İslami ahşap tablo, doğal olmasının yanında uzun ömürlü ürünlerdir. Tek parça ya da birkaç parça tablonun bir arada bulunduğu duvar tasarımları yapmak mümkündür. Evin dizaynına uygun ahşap tablo seçenekleri ile her dekorasyona uygun seçimler yapılabilir.

 

Ahşap Akrilik Tablo Tasarımları

Ahşabın en doğal hali ile evde tablo olarak kullanmak mümkün iken bir diğer seçenek de evin dizaynına ve yapısına göre akrilik boya ile renklendirmektir. Bu sayede parlak altın renkli, gümüş, siyah ya da tercih edilen herhangi bir renkte İslami ahşap tablo sahibi olma imkanı vardır. 

Akrilik boya su bazlı ve çabuk kuruyan sudan ve nemden etkilenmeyen bir boya çeşididir. Çeşitli yüzeylere uygulama olanağı ile geniş bir kullanım alanına sahiptir. Ahşap üzerine de rahat bir şekilde uygulanır. İç ve dış mekanlar için kullanıma uygun dayanıklı bir boya çeşidi olduğu için İslami ahşap tablo çeşitlerinde kullanılır.

Ahşabın doğallığını sevenler için uygun bir ürün olan İslami ahşap tablo modelleri hat sanatı veya kufi yazı uygulamaları için elverişli bir malzemedir. Yaşam alanlarına uygun tablolar, bulunduğu evin havasını değiştirir. Ahşabı doğal hali ile tercih etmenin yanı sıra akrilik boya uygulayarak renklendirmek mümkündür. Farklı modelleri ve bu modellere uygulanan renkleriyle evin tarzı ile uyumlu duvarlara sahip olmak mümkündür. Böylece yaşam alanları inanca göre dizayn edilerek huzurlu bir alan sunar. 

Siz de İslami ahşap tablo çeşitlerinden eviniz için veya hediye etmek amacıyla satın almak isterseniz İslamic Wall Art ürünlerini hemen inceleyebilir ve beğendiniz ürünleri tükenmeden sipariş verebilirsiniz.


Yorum yap

Yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.