En Güzel Islami Tablo Modelleri

Tasavvufa da konu olan ruhun tasfiyesi ve nefsin tezkiyesinin bir yolu da Allah’ı çokça anmaktır. Gittikçe dünyevileşen hayatımızda Kuran’ın öğretilerini uygulamak ancak o öğretileri sık sık hatırlamakla mümkündür. Seven sevdiğini hatırlar düsturu ile evlerimizin baş köşelerinde yer alan İslami tablolar çeşit ve model bakımından çok zengin. Allah’ın sözlerini en güzel hali ile evinizde misafir etmek isterseniz İslami tablo çeşitleri hakkındaki yazımızı okuyabilirsiniz.

 

İslami Tablo Modelleri Nelerdir ?

Allah’ı anmanın pek çok yolundan biri de evlerimizin en güzel köşelerinde onun sözlerine ve esmalarına yer vermektir. Çeşit çeşit modelleri ve şık tasarımları ile İslami tablo modelleri, hediyeleşmenin de güzel bir şeklidir. Allah lafzı, esmaları ve ayetlerini anlamanın yanı sıra gereken özeni göstermek bize ecdadımızdan miras kalmıştır. Bu nedenle o sözleri ve isimleri en güzel halleri ile hep göz önünde bulundururuz. Geçmişte altın ve gümüş ile yapılan tasarımlar günümüzde çeşitli materyaller ile üretilerek estetik bir görünüm sağlamaktadır. 

Dini tablolar çeşitli malzemelerden üretilerek modern ya da klasik her ev için uygun halde tasarlanabilir. Kişisel zevklere göre değişmekle birlikte her modelin dayanıklılığı, tasarımı ve sanatsal duruşu, ifade ettiği anlam farklılık gösterebilir. İslami tablo modellerini şu başlıklar altında inceleyebiliriz:

 

Metal İslami Tablo Modelleri

İnandığınız değerler ve duvar sanatını buluşturmanın bir yolu da metal İslami tablo çeşitleridir. Adından da anlaşılabileceği gibi çelik benzeri dayanıklı metalden üretilen tablolar, duvarları süslemenin yanı sıra manevi duyguları hatırlatma vazifesi görür. Metale, lazer ya da başka bir madde ile form vererek ayetler, kısa sureler, besmele, esmalar yazılan şık ve gösterişli tasarımlar olarak kullanıcıların beğenisine sunulmaktadır. 

Metal İslami tablo modelleri parlak ve mat olmak üzere iki çeşitte üretilebilir. Parlak tablolar gösterişli tarzı ile klasik evler için uygun olabilir. Mat tablolar ise metalin sadeliği ve mat rengin doğallığı ile modern evlerin tercihidir. Her iki çeşitte huzur iklimini sağlayan sözler ile duvarlarınızı süsler.

Akrilik İslami Tablo Modelleri

Akrilik tablolar genellikle MDF ahşap malzemeden üretilen ve akrilik boya ile renklendirilen İslami tablolardır. Özellikle lazer kesim uygulaması yapılan hat veya kaligrafi yazılar şık duvar dekorasyonları sunar. Lazer kesim uygulanan yazılar üzerine altın, gümüş ya da tercih edilen akrilik boya ile renklendirme sağlanarak hafif, dayanıklı ve estetik tablolar üretilir.

En sık tercih edilen akrilik İslami tablo çeşitleri ise Allah lafzı, Esmaül Hüsna, Besmele ve okunduğunda manevi zırh sağlayan ayetlerdir. Bunun yanında son zamanlarda duvarlarda daha sık karşılaşılan kufi tablolar da ahşap akrilik uygulaması ile üretilebilir. 

Ahşap İslami Tablo Modelleri

İslami tablo seçerken doğal ve sade malzemeler tercih etmek mümkündür. Doğalın en güzel hali olan ahşap tablolar sade ve doğal dekorasyonların vazgeçilmez ürünüdür. Ayrıca ahşap kesim İslami tablo çeşitleri evlerin dizaynına uygun renklerde tasarlanabilir. Ahşap detaylar ve muntazam işçiliğin buluştuğu tablolar geniş renk yelpazesi ile her eve uygun bir seçenektir.

Ahşap dini tablo evlerinde ahşap detayları seven ve doğallığı tercih edenlerin seçimidir. Her dekorasyona uyum sağlayabilen ahşap tablolar hediye etmek için de doğru bir tercihtir. 

Kufi Tablo Modelleri 

Kufi sanatı İslam coğrafyasında kabul edilen ilk yazı tiplerindendir. En eski hat sanatıdır da denilebilir. Kufi yazıda harfler düz çizgi ve köşelerden oluştuğu için geometrik bir yapısı vardır. Kare, dikdörtgen veya dairesel şekiller ile bu anlamlı tablolar duvarlar için çok uygun bir dekoratif üründür. 

Kufi tablolar ahşap veya metal malzeme ile üretilebilir. Altın sarısı, gümüş ya da istenilen renkte boya kullanılarak tablo haline getirilir. Birden fazla parçadan oluşan kufi İslami tablo kombini ile de duvarları süsleyen çeşitleri vardır. 

 

Kanvas İslami Tablo Modelleri

Çeşit bakımından zengin olan kanvas tablolar dijital baskı yolu ile kanvas kumaş üzerine resim veya yazı ile yapılan tablolardır. Kanvas İslami tablolarda hat yazısı, kaligrafi, kutsal mekanların resimlerinin yanı sıra Mevlana ve Yunus Emre gibi alimlerin sözleri de baskı yolu ile tablo haline getirilebilir. 

Evlerin duvarlarını hareketlendiren kanvas tablolar modern dizayn edilmiş evlerde sıkça tercih edilir. Hediye etmek için de uygun bir tercih olan olan kanvas islami tablo çeşitleri ekonomik bir üründür.

 

Dini tabloların evlerde bulunması ve duvarlara asılmasının çeşitli sebepleri vardır. İslami tabloların duvara asılmasının en önemli faydası, evdeki bireylere bir hatırlatma sağlarken çocuklara da İslami yaşamın örnek olarak göstermesidir. Ayrıca geçmişimizden gelen bir gelenek olan İslami tablolar, çeşitli modellerde tasarlanarak sanat ile dini buluşturan eserlere dönüşür.

 Siz de evinizde sergilemek ve hediye etmek için İslami tablo modellerine göz atmak isterseniz İslamic Wall Art ürünlerini inceleyebilirsiniz.

 


Yorum yap

Yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.