Eviniz icin Islami Metal Duvar Saati Modelleri

İslami Metal Duvar Saati Modelleri

Zaman, Allah’ın insanlara verdiği nimetlerden biridir. Saatin icadı bile zamanın doğru değerlendirilmesi üzerinedir. Geçen her saniye insanın ömründen kısalan zamanı anlatır. Zaman bu kadar önemli iken vakti bize bildiren saatler de sadece evlerin duvarını süslemek ile görevli değildir. Saate vakti öğrenmek için bakarken ömrün kısalığını ve zamanın değerini anımsatan İslami saatler insanın ne için yaşadığını da hatırlatır. Hazırladığımız yazıyı okuyarak kendi eviniz için veya hediye etmek amacı ile satın alabileceğiniz İslami metal duvar saati hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

İslami Metal Duvar Saati Modelleri Nelerdir?

Telafisi olmayan tek şey boşa geçen zamandır. Hayatın esası olan zamanı bilmek ve sahip olunan vakti doğru kullanmak için kullandığımız saatler çeşit çeşittir. Saatlerin hayatımızı düzenlemenin dışında bir amacı da dekorasyon ürünü olarak kullanılmasıdır. Bu amaçla İslami metal duvar saati modelleri bize vakti bildirirken, zamanımızı ne ile değerlendirmemiz gerektiğini de hatırlatan yazılar, ayetler, esmalar içerebilir.

İslami duvar saatleri yaygın kullanılan bir saat çeşididir. İslami metal duvar saati modelleri ise hat ve kufi yazılı veya islami motifler ile tasarlandığında uzun ömürlü olmasının yanında şık ürünler sunar. İslami metal duvar saati modellerini şu başlıklar altında incelenebilir:

 

Hat Yazılı İslami Metal Duvar Saati

Hat sanatı Osmanlıdan günümüze kadar gelmiş bir yazı çeşididir? Arap harfleri ile çizgi ve yazılar kullanılarak icra edilir. Hat sanatı ile yazılan Kur’an-ı Kerim’den ayetler, sureler, Besmele, Esmaül Hüsna sergilemek amacı ile tablo olarak kullanmak yaygın olsa da saatler de artık bu sanat çeşidi ile üretilebilmektedir.

İslami metal duvar saati, çelik benzeri metal malzemenin lazer kesimi ile hat yazılı saatler üretilir. Bu yazılar İslami inanca uygun tasarlanabilir. Böylece sanatı teknoloji ile buluşturup, evlerin duvarlarını inanılan değerlere göre süslemek mümkündür. Şık ve gösterişli tasarımların yanı sıra sade ve doğal İslami metal duvar saati ürünleri de tercih edilebilir.

 

Kufi Yazılı İslami Metal Duvar Saati

Bilinen en eski İslami yazı sanatlarından olan kufi yazı harflerin, geometrik ve köşeli yazılması ile oluşur. Bu şekiller dikdörtgen, kare ve dairesel formlara uygun olduğu için duvar sanatında önemli bir yere sahiptir. Duvar sanatının önemli bir çeşidi olan duvar saatleri de kufi yazı uygulanarak üretildiğinde evler için dekoratif bir tasarım olur.

Kufi yazılı İslami metal duvar saati kullanılan dayanıklı çelik malzeme sayesinde uzun yıllar kullanılabilen bir modeldir. Metal üzerine tercih edilen renklendirme ile evlerin dizaynına uygun hale getirilebilir. Kufi yazı sanatı tablolarda olduğu gibi duvar saatlerinde de estetik görünüm sağlar.

 

İslami Motifli Metal Duvar Saati

Geçmişten günümüze miras olarak gelen İslami motifler mimari alanın yanı sıra duvar sanatında da sıkça kullanılır. Her biri farklı anlamlar imgeleyen dini motifler Allah’ı hatırlatmak için özenle tasarlanan ve iç huzuru sağlayan sembollerdir. Bu sembollerin duvar saatlerinde de tercih edilmesi ile İslami motifli duvar saati çeşitleri oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir.

İslami motiflerin anlamları onu üreten sanatçıya göre değişse de bazı motifler çok bilindik ve anlamı çok açıktır. Duvar saatlerinde de sıkça kullanılan vav harfi secde eden insanı simgelerken çiçek motifleri de dini metal duvar saatlerinde çok sık kullanılan bir çeşittir. Örneğin lale motifi Allah’ı simgelerken gül motifi ise peygamber efendimizin simgesidir. Bu motifler evlerde duvarları süsleyen duvar saatlerinde de kullanılarak dini değerleri ve estetik tasarımları birleştiren ürünler sunar.

Saatin insanlara vakti bildirmenin yanında bir görevi de zamanın kıymetini hatırlatmasıdır. İnandığı değerlere göre yaşayan bir insan bu değerleri ne kadar sık hatırlar ise o kadar faydalı bir ömür geçirir. İslami metal duvar saati modelleri, şık tasarımlar sunmanın yanında, Allah’ı hatırlatır. Onu anmak ve sahip olunan kıymetli vakti onun için harcamak insanı yücelten vasıflardandır. İslami metal duvar saati, evlerin tasarımına uygun şekilde duvarlarda tercih edilebileceği gibi hediye etmek için de çok uygun bir üründür. Metal yapısı sayesinde aynı zamanda dayanıklı yapıya sahip olan saatler uzun yıllar kullanılabilir. 

Siz de evinizin duvarına asmak ya da sevdiğiniz bir insana hediye etmek amacı ile İslami metal duvar saati ürünlerini incelemek isterseniz linki ziyaret edebilirsiniz.

 


Yorum yap

Yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.