Nazar Duası ile Güçlü Bir Kalkana Sahip Olun

nazar-duasi-yatay-tasarim-metal-tablo

Nazar duası ile kötü bakış ve enerjiden korunduğumuza inanırız. Nitekim nazar da kelime kökeni olarak bakma ve bakış anlamına gelmektedir. Pekala bu inancın dinimizdeki yeri nedir?

Dualarla sadece istekte bulunmayız. Aynı zamanda onların bizi koruma altına alan bir zırh ve bize isabet edecek olan olumsuzlukları def eden bir kalkan olduğuna inanırız. Nazar duası bu yönüyle çok kıymetlidir.

Dinimize göre nazar gerçektir ve insan hayatında oldukça etkilidir. Bundan ötürüdür ki günlük hayatımızda sıklıkla nazar duası okuruz. Hem kendimize hem de çevremizdeki sevdiklerimize… Dili dualı kişilerden de bizlere nazar duası okumasını isteriz.

Toplumdaki bazı pratikler ve semboller de nazara ve ona karşı korunmaya verilen önemi açıkça göstermektedir. Bebeklere nazar duası okumak toplumumuzda oldukça yaygındır örneğin. Bir dua okumasak dahi “Maşallah” diyerek onları nazar ve göz değmesinden korumaya çalışırız.

Nazar Duasının Dinimizdeki Yeri Nedir?

nazar-duasi-yuvarlak-tasarim-metal-tablo

Nazar duasının dinimizdeki yerini ve nazarın önemini Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim ve özellikle Peygamber Efendimiz'in uygulamaları ve sözleriyle anlayabiliriz.

İnancımıza göre nazar kavramı haset ve kıskanma ile eş tutulmaktadır. Birinin bir başkasına hasetle bakması ve kıskançlık hissetmesi olumsuz bir enerji oluşturabilir. Bu olumsuz enerji  kişiye zarar verebilir.

Nazarın içeriği kesin olarak bilinmemekle birlikte Kalem Suresi 51. ayet ile bakış ve göz değmesinin etkilerini anlayabiliriz. “Şüphesiz inkar edenler Zikr’i (Kur’an’ı) duydukları zaman neredeyse seni gözleriyle devirecekler. (Senin için,) ‘Hiç şüphe yok o bir delidir’ diyorlar.” (Kalem 68/51) 

Peygamber Efendimiz “Nazar haktır.” (Buhari, Ebu Davud, Tirmizi) buyurarak nazarın varlığını bize bildirir.

“Nazar gerçektir. Eğer kaderin önüne geçecek bir şey olsaydı nazar onun önüne geçerdi.” (Müslim) hadis-i şerifi ise bize nazarın önem ve etkisini göstermektedir.

Peygamber Efendimiz eşi Ümmü Seleme’nin evinde bir kız çocuğu görmüş ve benzinin sararmış olduğunu fark etmiştir. Bunun üzerine “Bu çocuğa nazar değmiş, onu hemen okuyun” buyurmuştur.

Peygamber Efendimiz’in, dünyada öpüp kokladığım iki reyhanımdır diye nitelediği torunları Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin için ise şu duayı okuduğu bilinmektedir:

“Eûzü bi-kelimâti’llâhi’t-tâmmati min külli şeytânin ve hâmmetin ve min külli aynin lâmmetin.”

(Her türlü şeytandan, haşereden, kem nazardan Allah’ın tam kelimelerine sığınırım.)

Peygamberimiz ayrıca Hz. İbrahim’in oğulları Hz. İsmail ve Hz. İshak’ı Allah(c.c)’ın korumasına bu duayla havale ettiğini belirtmiştir.

Tüm bunlardan yola çıktığımızda şunları söyleyebiliriz:

  • Nazar haktır.
  • Nazar insanlar üzerinde oldukça etkilidir.
  • Nazardan çeşitli dualar ile korunmak mümkündür.

Nazar Duası Olarak Neleri Okuyabiliriz?

ayetel-kursi-ve-felak-nas-sureleri-3lu-set-metal-tablo

Nazar duası bizi kötülük ve hasetten koruyarak Allah’a sığınmamızı sağlar. Kur’an-ı Kerim’de yer alan bazı ayet ve sureler ile Peygamber Efendimiz’in tavsiye ettiği bazı dua ve zikirler nazar için oldukça etkilidir.

  1. Felak ve Nas Sureleri: Kur’an-ı Kerim’in 113. ve 114. sureleri aynı zamanda Muavvizeteyn sureleri olarak adlandırılmaktadır. Muavvizeteyn sığındıran, koruyan anlamına gelmektedir.
    Bu sureler insanları her türlü şer, haset ve kötülükten korur.
    Peygamberimiz’in nazar değmesine karşı bu sureleri okuduğu, ashabına da bunları okumalarını tavsiye ettiği rivayet edilir. (Tirmizi)
  2. Ayet-el Kürsi: Bakara suresinin 255. ayetidir. Allah’ın yüceliğini ve mutlak koruyuculuğunu anlatan bu ayet ile nazar dahil tüm kötülüklerden korunulur.
  3. Kalem Suresi: Bu surenin 51. ve 52. ayetlerinin nazara karşı koruyucu ve tedavi edici etkisi olduğu alimler tarafından söylenmektedir.
  4. Bismillahillezi La Yedurru Duası: Besmele ile başlanarak sabah ve akşam 3 kez bu duayı okuyan büyü, nazar ve kötülüklerden korunur.
    Okunuşu: Bismillahillezi la yedurru ma’asmihi şey’ün fil ardi ve la fissema ve hüvessemi’ul alim.
    Anlamı: Allah’ın yüce ismine sığınana yerde ve gökte hiçbir şey zarar veremez! O herşeyi işitir ve her şeyi bilir.
  5. Peygamber Efendimiz “Kim hoşuna giden bir şey görür de ‘Maşaallah la kuvvete illa billah’ derse, ona hiçbir şey zarar vermez.” buyurmuştur. (Beyhaki)
    Anlamı: Allah’ın dilediği olur. Ondan başka kuvvet ve kudret sahibi yoktur.

Nazar duasını bizler için özel kılan yalnızca koruyucu olması değildir. Aynı zamanda bizim Allah ile olan bağımızı ve irtibatımızı güçlendirir. Bu dualarla Allah’a olan güven ve teslimiyetimiz artar. Sadece kıskançlık ve haset duygularından uzaklaşmakla kalmaz, kendi iç huzurumuzu da yakalarız.

Nazar Duası ile Kendinizi ve Sevdiklerinizi Koruyun!

masallah-le-have-ve-la-guvvete-illa-billah-yuvarlak-hatli-metal-tablo

Nazar duası ve nazara karşı kalkan olan ayetler ile kendinizi ve sevdiklerinizi her an koruma altında hissettirebilirsiniz. Bunu yaparken şık ve zarif bir duvar tablosuna da sahip olabilirsiniz.

islamicwallart ailesi olarak sizin ve sevdiklerinizin Allah’ın koruma ve himayesi altında olmanız için geniş ürün yelpazemizle yanınızdayız! Evlerinizi koruyucu birer kalkan olan tablolarımızla zenginleştirebilirsiniz!

Nazar Duası Yatay Tasarım Metal Tablo

Nazar Duası Yatay Tasarım Metal Tablo zarif tasarımı ve sağlam duruşuyla duvarınıza görkemli bir dokunuş yapacaktır.

Tablomuzda “E’uzu bi kelimatillahi’t-tammati min şerri ma halak” yani “Yarattıklarının şerrinden Allah’ın tam(mükemmel) kelimelerine sığınırım” yazmaktadır. Peygamber Efendimiz’den rivayet edilen bu dua ile Yüce Rabbimiz’in Hafız ismini her an üzerinizde hissedebilirsiniz.

Nazar Duası Olarak Maşallah La Havle ve La Kuvvete İlla Billah Yuvarlak Hatlı Metal Tablo

Nazar duası olarak duvarlarınızı süsleyebileceğiniz ve kötü bakışlardan hanenizi koruyabileceğiniz tasarımlarımız arasında Maşallah La Havle ve La Kuvvete İlla Billah Yuvarlak Hatlı Metal Tablomuz yer almaktadır.

Maşallah bir dilek ifadesidir. Allah’ın dilediği veya dilemesi anlamlarını içerir. Allah’ın dilediği gibi, ne güzel, Allah nazardan saklasın anlamlarını da karşılar. Bununla birlikte hayret, hayranlık ve memnuniyet göstergesidir.

“La havle ve la kuvvete illa billah” ise “Allah’ın güç ve kudretinden başka hiçbir kudret yoktur.” anlamına gelmektedir.

Nazar Duasını da Kapsayan Ayetel Kürsi ve Felak-Nas Sureleri 3’lü Set Metal Tablo

Nazar duası niyetinin yanı sıra her türlü bela ve kötülükten korunmak için Bakara Suresi’nin 255. ayeti olan Ayetel Kürsi ile Felak ve Nas surelerini okuruz.

Peygamber Efendimiz’in Ayetel Kürsi, Felak ve Nas ile ilgili birçok hadisi bulunur. Hadislerde bu ayetlerin koruyuculuğundan ve nazara karşı okunması gerekiği vurgulanır. Bu sureler bizlerin günlük virdleridir.

Ayetel Kürsi ve Felak-Nas Sureleri 3’lü Set Metal Tablo ile evinizi, kendiniz ve sevdiklerinizi Yüce Allah’ın tam koruması altına alabilirsiniz.

Nazar Duası ile Tüm Kapıları Açın!

Nazar duasını sadece bir korunma yöntemi olarak görmemek gerekir. Bu dualar hayatımızı ve davranışlarımızı düzenleyen, Allah ile olan bağımızı güçlendiren manevi bir yoldur.

Bu manevi anahtara sahip olarak kul olmanın idrakine varır ve Allah’ın sonsuz kudretine sığınırız. Böylece hayatımızı inancımız ekseninde düzenler, haset ve kıskançlık gibi duygulardan uzaklaşır, huzur ve güvene kanat açarız.

Dua anahtarıyla Allah’ın hayır kapılarını açar ve yarattıklarının kötülüklerinden O’nun rahmet limanına sığınırız.

 


Yorum yap

Yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.